Morfar Per Ingvar Ström

Den här bilden är tagen när mormor Gudrun och morfar Pelle gifte sig, det gjorde de 28 juni 1975 i Stadshuset. Bröllopsmiddagen intogs på Skaris, där var förutom brudparet, morfars bror Gustav med Gun-Britt och mormors syster Nettan med Sören.
Här håller morfar på att bygga sin ögonsten, stugan i Björnäs mellan Östhammar och Öregrund.
Han har byggt den helt själv av återvunnet material. Nu håller han som bäst på med planering av garage med tvättstuga, så att mormor flyttar med när de blir pensionärer.
Morfars största intresse är klockor, mest armbands- och fickur men andra sorter går också bra.
På bilden har Pelle fått en gammal stämpelklocka i julklapp av mamma och pappa.
Ett annat stort intresse han har är att springa på auktioner och fynda, enligt honom själv. Mormor säger att det mesta han köper är onödigt.
När vi är ute vid stugan så brukar morfar, pappa och morbror tävla ibland. Grenarna kan vara luftgevärsskytte, pilkastning eller så blir det hårda duster vid kubbanan, fast då är alla med.
Oftast brukar det vara pappa som vinner, säger han i alla fall, men ibland låter pappa morfar eller Håkan få vinna.
Mamma säger att ibland när mormor och morfar är på kalas så tycker mormor att hon måste skämmas för Pelle men på den här bilden ser han väldigt städad ut tycker jag. På det här kalaset vet jag inte om det blev värre sedan för pappa var tvungen att åka hem med mamma direkt efter kaffet, det var när mammas kusin Camilla hade 30-årsskiva.