Morbror Per Håkan Ström.

Morbror som trodde att han skulle få en Kalle Anka, fick dessvärre nöja sig med en lillasyster. Trots detta ser han dock rätt nöjd och stolt ut när han får hålla i "lilla" mamma. Viss nytta har väl morbror även haft av mamma när de var små, som t ex när man ska gömma sig för morfar under sängen...
Här är pappas (morfars) lilla putte, som mer än gärna poserar framför julgranen i Stavby julen -73. Morbror tyckte mycket om att vara med på bild men det var ytterst viktigt att han fick ta ut nappen innan (se efter vad som döljer sig i morbrors högra hand...).
Den här bilden är från 1990, då mamma tog studenten. Morbror själv avslutade 4-årig teknisk, med teleteknisk inriktning, året innan. Trots detta hamnade han och är fortfarande kvar på vattenverket i Almunge. Visserligen har han klättrat på karriärstegen och är numera arbetsledare för några gubbar, om detta har någon fördel när det är dags för kortspel vet jag inte.

Intresserad av idrott har morbror Håcke alltid varit. I yngre år var det mest fotboll. Hade en kanske inte alldeles lysande karriär i Stäppens IF men man kan ju inte vara bäst på allt! Gillade att föra statistik och tabeller över det mesta. Är numera aktiv inom PRO-sporten boule och spelar för Upsala Pétanque Club med blandade resultat. På bilden, som är från morbrors 30-årsfest, håller han stolt upp en signerad T-shirt från favorithockeylaget Färjestads BK, som han fick av Rune och Birgit.

Trots ovanstående är morbror en hyvens kille med fadderbarn i Lettland och en hjälpande hand till övers för alla (förutom när morfar behöver bygghjälp på landet). Han kan även uppföra sig i festligare sammanhang och har på senare tid fått mersmak för vin! Och som morfar brukar säga - Han har humor, grabben! Jag tror nog att han är min favoritmorbror! (Om jag säger så, kanske jag får fler presenter)!